Wat betekent klimaatneutraal?

Wat betekent klimaatneutraal?

Als bedrijf word je steeds meer afgerekend op je CO2-uitstoot. In de video vertel ik je hoe je begint met klimaatbewust ondernemen, zodat jij voldoet aan de eisen van je opdrachtgevers en de overheid.

Hoe begin je met klimaatneutraal ondernemen?

Goede vraag. Als bedrijf word je steeds meer afgerekend op je CO2-uitstoot. Die moet naar beneden in de strijd tegen klimaatverandering. In de video vertel ik je hoe je begint met klimaatbewust ondernemen, zodat jij voldoet aan de eisen van je opdrachtgevers en de overheid.

En ik heb een vraag voor jou.

Ik ben Caroline van der Laan. Ik adviseer bedrijven die hun klimaat-impact aantoonbaar willen verkleinen, zodat ze kunnen laten zien dat ze zich inzetten voor een duurzame wereld.

Wat is klimaatneutraal

Klimaatneutraal betekent dat je bij je bedrijfsvoering geen uitstoot van CO2 of andere broeikasgassen veroorzaakt. Het belangrijkste broeikasgas is CO2 en dat komt vrij bij de verbranding van fossiele brandstoffen als olie, gas en benzine.
Maar het komt ook vrij de verbranding van organisch materiaal zoals hout. Natuurlijke materialen nemen tijdens de groei CO2 op, die bij verbranden weer vrijkomt. Dat is in principe klimaatneutraal.

Bij elektriciteit uit zon en wind komt geen CO2 vrij. Dat is ook klimaatneutraal.

Klimaatneutraal begint dus met weten hoeveel fossiele brandstoffen je verstookt. Dat begint met weten hoeveel energie je nu verbruikt en waar die vandaan komt.

Energieneutraal

Een stapje verder is energieneutraal. Energieneutraal betekent dat je zelf net zoveel energie opwekt als je verbruikt. Ook daarvoor moet je eerst weten hoeveel je nu verbruikt.

Maar eerst een vraag aan jou: Waar komt jouw energie vandaan? Vertel het me hieronder.

Iedere twee weken duurzame tips? Schrijf je in op de nieuwsbrief!