Carolaan

Milieubarometer

Milieubarometer zonder gedoe: leer snel en makkelijk werken met de Milieubarometer

Leer snel en makkelijk werken met de Milieubarometer. Advies en begeleiding om alles uit de Milieubarometer te halen en snel betrouwbare resultaten te kunnen laten zien.

Haal alles uit de Milieubarometer

De Milieubarometer is een geweldig instrument om de milieuprestaties van je bedrijf te meten. Je kunt er snel en makkelijk je CO2-footprint mee bepalen en die online publiceren.

Maar het is ook weer een systeem dat je moet leren kennen. En dat kost tijd die je liever aan iets anders zou besteden. En misschien weet je niet waar je moet beginnen.

Aanbieder Milieubarometer

Ik help je snel en makkelijk werken met de Milieubarometer, zodat je inzicht krijgt in je milieuprestaties en je niet met lege handen staat als een opdrachtgever om je CO2-footprint vraagt. Ik laat je stap voor stap zien:

 • hoe je de Milieubarometer instelt, zodat hij precies past bij je bedrijf
 • welke gegevens je nodig hebt, en wat je kunt gebruiken als je niet alles hebt
 • welke informatie je uit de Milieubarometer haalt en wat de resultaten betekenen
 • welke maatregelen je kunt nemen om je milieuprestaties te verbeteren
 • hoe je het resultaat van die maatregelen kunt voorspellen

Wat levert het op?

Na afloop heb je een volledig ingevulde Milieubarometer voor het eerste jaar, én een checklist voor volgende jaren. En dat hoeft niet meer dan één dag te kosten.

Voor wie is het geschikt?

Als je alles al weet over duurzaamheid, dan kan ik je waarschijnlijk niet veel nieuws vertellen. Dat geldt ook voor een groot bedrijf met een eigen duurzaamheidsmanager. Maar als je als klein bedrijf wil weten hoe je met de Milieubarometer je impact op het milieu kunt verkleinen, dan kan ik je verder helpen.

Hoe werkt het?

Begeleiding met de Milieubarometer kan op verschillende manieren:

 1. op maat maken
 2. invoer checken
 3. compleet: op maat maken, invoer checken en resultaten analyseren

Je moet zelf een abonnement afsluiten op de Milieubarometer. In deze video laat ik zien waar je op moet letten en geef ik tips die je tijd en geld kunnen besparen.

Als je voor het complete pakket gaat, dan kun je via mij 30% korting krijgen op het startabonnement.

Milieubarometer op maat

Als je de Milieubarometer voor het eerst opent, dan zie je allerlei invulvelden en categorieën die niet op jouw situatie van toepassing zijn. Waarschijnlijk ontbreken er ook zaken die voor jou wél belangrijk zijn.

Daar kan ik je bij helpen: ik maak Milieubarometer helemaal voor je op maat. Je geeft me toegang tot jouw barometer en tijdens een videocall bespreken we welke gegevens voor jou van belang zijn. Ik stel de Milieubarometer in zodat jij precies ziet wat je moet invullen: niet meer, maar zeker ook niet minder.

Dat doe ik al zoveel mogelijk tijdens het gesprek, zodat je kunt meekijken en leert hoe je het zelf kunt doen.

Kosten:

 • € 99,- excl. btw

Milieubarometercheck

Als je de Milieubarometer helemaal hebt ingevuld, wil je graag weten of het een beetje klopt. Daarvoor heb ik de Milieubarometercheck. Je geeft me toegang tot jouw Milieubarometer en ik controleer de ingevulde gegevens op juistheid en volledigheid. Uiteraard binnen grenzen: ik ga niet alle getallen tot twee cijfers achter de komma narekenen, maar kijk of de ingevulde gegevens ongeveer kunnen kloppen voor jouw organisatie en of er rare dingen uitkomen vergeleken met andere organisaties. In een videocall bespreken we de resultaten.

Kosten:

 • € 299,- excl. btw

Milieubarometer compleet

Alles wat je wil weten over de Miliebarometer! We beginnen met het op maat maken van je barometer, ook weer in een videocall. Ik leg je uit welke gegevens je nodig hebt, en wat je kunt gebruiken als je niet alles hebt. Verder geef ik je tips over werken met de Milieubarometer en hoe je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt.

Daarna ga je zelf aan de slag: gegevens verzamelen en invullen in de Milieubarometer. Als je daarmee klaar bent, check ik je invoer. Verbeterpunten stuur ik aan je op, zodat we met een kloppende Milieubarometer het volgende gesprek in kunnen.

In een videocall bespreken we de resultaten. Wat komt er uit de Milieubarometer? Waar is bij jou de grootste winst te behalen op milieugebied? Welke maatregelen kun je nemen om je milieuprestaties te verbeteren? Wat leveren die maatregelen potentieel op? Al deze vragen komen tijdens het gesprek aan bod. Zo leer je je eigen resultaten te interpreteren en te presenteren.

Kosten:

 • € 499,- excl. btw

Extra bonus bij het complete pakket:

 • 30% korting op het startabonnement van de Milieubarometer (normale prijs € 249, looptijd t/m 31 december van dit jaar, verlenging € 88 per jaar, prijspeil 2024).

Wil je met mij aan de slag of heb je nog vragen?

Bel me op 06-125 48 992 of stuur me een e-mail.
Ik probeer binnen een werkdag op je e-mail te reageren, maar in het ergste geval wordt het een werkdag later.

Iedere twee weken duurzame tips? Schrijf je in op de nieuwsbrief!