Carolaan

CO2-scan zonder gedoe

CO2-footprint zonder gedoe - Carolaan

Complete CO2-scan die je energieverbruik in kaart brengt en berekent hoeveel CO2 daarbij vrijkomt. Inzicht in je CO2-uitstoot, een uitgebreide CO2-footprint en een lijst met mogelijke maatregelen om die footprint te verkleinen.

De eerste stap op weg naar klimaatneutraal

Klimaatneutraal betekent dat je geen uitstoot van CO2 of andere broeikasgassen veroorzaakt. Het belangrijkste broeikasgas is CO2 en dat komt vrij bij de verbranding van olie, gas, steenkool, diesel en benzine, maar ook bij de verbranding van hout en restafval. Bij elektriciteit uit zon en wind komt geen CO2 vrij. De eerste stap naar klimaatneutraal is weten hoeveel CO2-uitstoot je veroorzaakt en dat begint met weten hoeveel energie je nu verbruikt, waar die vandaan komt en hoeveel je kunt besparen door maatregelen te nemen. 

Een stapje verder is energieneutraal. Energieneutraal betekent dat je zelf net zoveel energie opwekt als je verbruikt. Ook daarvoor moet je eerst weten hoeveel je nu verbruikt.

CO2-scan

De CO2-scan brengt je energieverbruik in kaart en berekent hoeveel CO2 daarbij vrijkomt.

Wat krijg je:

  • inzicht in de CO2-uitstoot van je bedrijf
  • een rapport met je CO2-footprint, heldere grafieken en een lijst met mogelijke maatregelen

Extra bonus:

  • startabonnement op de Milieubarometer t.w.v. € 198,- (looptijd t/m december volgend jaar, verlenging € 75 per jaar, prijspeil 2021). De Milieubarometer is een heel handige online tool van Stichting Stimular om je CO2-uitstoot mee in kaart te brengen. Ook bruikbaar voor andere aspecten van duurzaamheid.

Hoe werkt het:

  • We maken een afspraak voor een videogesprek (via Zoom) waarin ik uitleg welke gegevens je moet verzamelen. Je krijgt een handige checklist.
  • Op basis van de aangeleverde gegevens vul ik de Milieubarometer in. Je krijgt een handig rapport met je CO2-footprint, heldere grafieken en een lijst met mogelijke maatregelen.
  • In een eindgesprek (Zoom) bespreken we de resultaten en draag ik de Milieubarometer aan je over.

Kosten: 

  • € 598,- excl. btw

Meld je aan

    Iedere twee weken duurzame tips? Schrijf je in op de nieuwsbrief!