Over Carolaan

Caroline van der Laan - makkelijk maken - foto Lucy Lambriexfotografie Lucy Lambriex, uit het boek 50 x 50

Caroline van der Laan

Ik droom van een duurzame wereld, waarin we lief zijn voor elkaar en onze omgeving. Waarin we niets verspillen, niets stukmaken en niet alles opmaken zodat er voor de rest niets overblijft. Maar het moet wel een beetje makkelijk, want ik hou niet van ingewikkeld gedoe.

Ik heb grote bewondering voor mensen die leven zonder afval of die alles zelf maken. Maar in de praktijk van alledag is dat voor mij niet haalbaar. En als ik eerlijk ben, heb ik er ook geen zin in. Ik wil niet zelfvoorzienend zijn. Ik ben liever deel van een samenleving waarin iedereen doet waar hij goed in is en daar anderen mee helpt. Op een duurzame manier: tegen betaling en met aandacht voor elkaar en voor de wereld.

Het valt niet mee om altijd overal rekening mee te houden: klimaat, plastic soep, biodiversiteit, noem maar op. Ik hou niet van overbodige poespas, dus ik maak het mezelf zo makkelijk mogelijk. Ik zoek slimme en eenvoudige oplossingen voor schijnbaar ingewikkelde dingen. Dat kan zo simpel zijn als een extra bakje in de keuken om metaal in te verzamelen, of een stekkerdoos met schakelaar zodat ik alle apparatuur in één keer kan uitzetten.

Ik hou van helpen. Als je me wat vraagt ben ik al op zoek naar het antwoord voor je uitgesproken bent. Ingewikkelde zaken kan ik heel simpel uitleggen. Ik kan systemen voor je opzetten, maar ik leer je het liefste hoe je dat zelf kunt doen. Zodat je mij al snel niet meer nodig hebt.

Kijk bij mijn aanbod hoe ik je kan helpen. Of download Duurzaam zonder gedoe als je me eerst wat beter wil leren kennen. Dit filmpje is daarvoor ook heel geschikt 😉

Mijn achtergrond

Ik heb jarenlang consultants geholpen met het indienen van projectvoorstellen voor internationale aanbestedingen. Daar heb ik geleerd om met slimme systemen snel de juiste informatie boven tafel te krijgen.

Ik ben gek op leren en nieuwe kennis opdoen. Mijn milieukennis komt grotendeels uit mijn studie milieuwetenschappen. Ik heb geleerd om alle informatie, ook de wetenschappelijke, kritisch te beoordelen om te zien wat je er aan hebt en wat je er mee kunt. En verder volg ik mijn eigen nieuwsgierigheid.

De liefde voor natuur en milieu heb ik van huis uit meegekregen. We hadden vroeger een halve kinderboerderij met kippen, konijnen, duiven, eenden en een paard. Nu heb ik een moestuin waar ik een deel van mijn groente verbouw en waar mijn bijenvolken staan. Ik slinger honing van mijn bijen en oogst groente, fruit en tuinkruiden uit de moestuin. Best een hoop gedoe, maar wél leuk om te doen.

 

 

Reacties zijn gesloten.

  • Download duurzaam zonder gedoe vol tips over duurzamer leven en werken