Oud en nieuw

Het nieuwe jaar is net begonnen en ik zit vol plannen voor de komende tijd. Toch is het goed om even terug te blikken op het afgelopen jaar.

Kerstbomen

Kerstbomenbosje

In 2013 hebben we vele uren doorgebracht op ons landje om het klaar te maken voor de moestuin. We begonnen in januari met ons kerstbomenbosje. In totaal hebben we 36 kerstbomen met kluit verzameld en in de grond gezet. Niet alle bomen hebben het gered, maar er zijn er nog zo’n 20 over. Er is dus plaats voor nieuwe bomen.

Moestuin

Moestuin

De vorst hield lang aan in het voorjaar, maar toen de grond ontdooid was konden we verder met spitten voor de moestuin. Drie spaden diep de grond in om alle wortels van heermoes, kweekgras, paardenbloem, braam, winde en brandnetel eruit te peuteren. Uiteindelijk kon in juli de eerste groente de moestuin in. We hadden nog lang verse sperzieboontjes en sla en nu staat er nog kool, bietjes en prei. De knoflook en Egyptische ui zijn al gepoot voor het komende seizoen en ook de bloembollen zitten in de grond.

Bijen

Bijenkasten

Half juli begon mijn grote avontuur als bijenhouder met mijn eerste bijenvolk. Ik heb er nu twee die het goed lijken te doen. Het moeten er uiteindelijk vier of vijf worden die veel honing leveren en zorgen voor de bevruchting van de fruitbomen en –struiken. Ik hoop wel dat ze wat liever worden dan ze afgelopen najaar waren, want ik ben al veel te vaak gestoken.

Wensen en verlangens

Voor het komende jaar heb ik grote plannen, wensen en verlangens. Ik wil weer regelmatig gaan bloggen, om te beginnen met het verhaal van mijn bijen. Ook over de moestuin is veel te vertellen. Ik wil een nieuwe layout voor de website, ik wil geld verdienen met milieuadvies en ik wil mijn studie afronden. Andere wensen zijn een immer schoon en opgeruimd huis (dat gaat nog lastig worden, met al die modderlaarzen), een zonnige achtertuin vol bloemen, veel vogels, bijen, hommels en vlinders in de tuin en op het land, lekkere groente en veel fruit van eigen land en honing van eigen bijen.

Ik wens jou een gezond en groen jaar toe vol plezier met natuur, milieu en duurzaamheid. Ook wens ik je veel leesplezier op mijn site. En als je je aanmeldt voor mijn nieuwsbrief, dan krijg je regelmatig tips en inspiratie voor meer plezier met natuur, milieu en duurzaamheid.

xx Caroline

 

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *