Hoe pas je de basisinstelling van de Milieubarometer aan?

Hoe pas je de basisinstelling van de Milieubarometer aan?

Hoe begin je met de Milieubarometer? In de video vertel ik je hoe je de basisinstelling wijzigt van de Milieubarometer, zodat je begint met de juiste invoervelden.

https://youtu.be/Cl99T5Vd69U

Hoe pas je de basisinstelling van de Milieubarometer aan?

Hoe begin je met de Milieubarometer? Als ik deze vraag lees, dan denk ik: heb je de Milieubarometer al? Of moet je hem nog aanschaffen?

In de video vertel ik je hoe je de basisinstelling wijzigt van de Milieubarometer, zodat je begint met de juiste invoervelden.

Als je de Milieubarometer voor het eerst opent, dan kan het begin overweldigend zijn. Hij is heel uitgebreid met veel opties, want ieder bedrijf is anders en ze moeten er allemaal wat aan hebben.

Op maat maken

Gelukkig kun je hem helemaal op maat maken voor je eigen organisatie.

Ga naar Barometers en jaren beheren, selecteer de barometer en klik op wijzigen. Daar kun je de branche instellen. De branche regelt een voorselectie van de invulschermen die we straks verder gaan finetunen.

Verwarming op projectlocaties zie je bijvoorbeeld wel als bouwbedrijf maar niet als kantoor. En alleen als ziekenhuis zie je restanten laboratoriumchemicali├źn tussen het gevaarlijk afval staan.

Geef ook aan dat de finetuning moet wijzigen, want anders heb je er nog niets aan. Je krijgt een waarschuwing, want als er al gegevens zijn ingevuld die niet bij de nieuwe branche horen, dan ben je die kwijt. OK, en opslaan.

In een volgende video vertel ik meer over finetuning, want daarmee maak je de barometer helemaal op maat.

Nu is het jouw beurt: check de brancheinstelling van je barometer en pas hem zo nodig aan.

Iedere twee weken duurzame tips? Schrijf je in op de nieuwsbrief!