Wat is de Milieubarometer?

Wat is de Milieubarometer?

Ik ben een groot fan van de Milieubarometer. In de video vertel ik je wat het is en wat je ermee kunt doen.

De Milieubarometer vind je hier: www.milieubarometer.nl

Wat is de Milieubarometer?

Van deze vraag word ik heel enthousiast, want ik ben er een grote fan van. In deze video vertel ik je wat de Milieubarometer is en wat je ermee kunt doen. En ik heb een vraag voor je.

De Milieubarometer is een online tool van Stichting Stimular waarmee je snel en gemakkelijk de milieu-impact van je bedrijf in kaart kunt brengen. Bijvoorbeeld voor een CO2-footprint. Je vult de nodige gegevens in en de tool rekent voor je uit hoeveel CO2 je daarmee uitstoot.

Met de grafieken zie je in een oogopslag waar je grootste besparingspotentieel zit en hoe je het doet door de jaren heen. Je kunt jezelf ook vergelijken met het branchegemiddelde. Je kunt doelen stellen om de CO2-uitstoot omlaag te brengen en monitoren hoe het ermee staat. En er zit een uitgebreide lijst met allerlei maatregelen in die je kunt nemen om je doelen te halen.

Ik vind de Milieubarometer een ontzettend handig instrument om je milieuprestaties mee te meten en te monitoren. Hij is niet gratis maar ook niet duur. Je kunt hem bestellen via de website van de Milieubarometer.

Waar zou jij de Milieubarometer voor willen gebruiken? Vertel het me onder deze video.

Iedere twee weken duurzame tips? Schrijf je in op de nieuwsbrief!