Milieuplezier

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat geldt ook voor milieuproblemen: hoe meer aandacht, hoe groter het probleem. Zo lijkt het in ieder geval. Milieu en duurzaamheid roepen soms wat zure reacties op.

Maar het kan ook anders. Milieu kan ook leuk zijn. Duurzaamheid hoeft niet zuur te zijn. Met liefdevolle aandacht voor je omgeving blijkt dat er hele mooie dingen gebeuren. Jonge vogels in je tuin. Vele soorten bijen en hommels. Een lieveheersbeestje in een heel andere kleur dan je ooit gezien hebt. Natuur op onverwachte plekken. Genieten van je omgeving.

Over het belang van plezier heb ik veel geleerd van Regena Thomashauer (Mama Gena) en Marielle Kleynjan. Met Carolaan wil ik plezier brengen in milieu en duurzaamheid. Omdat iets moeten meestal niet helpt om het duurzaam voor elkaar te krijgen, maar iets mogen wel. Duurzaam doen omdat het leuk is. Voor jezelf, voor je omgeving en voor de toekomst.

Carolaan staat voor milieu met een knipoog. Meer plezier met natuur, milieu en duurzaamheid. En regelmatig even stilstaan om je te kunnen verwonderen over de schoonheid van je omgeving.

Regelmatig zal ik een nieuw blogbericht publiceren over natuur, milieu en duurzaamheid. Met de nadruk op plezier en de leuke kanten van het leven. Want iets is pas duurzaam als je het voor altijd kunt volhouden. En dat lukt alleen als het leuk is en geen belasting. Als je denkt dat je ergens iets tekort komt, of je moet er teveel voor doen, dan ga je dat ergens anders compenseren.

Zorg dat je geen berichten mist! Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

In de tussentijd ben ik heel benieuwd naar jouw ideeën over milieuplezier en duurzaamheid. Noem in een reactie drie leuke dingen die jij doet om je omgeving een beetje mooier, schoner en duurzamer te maken.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Milieuplezier

 1. Inge zeggen:

  Om mijn omgeving leuker, mooier te maken heb ik een stukje grond omgespit en heb nu mijn allereerstemoestuintje. Deze is te klein en boordevol met augurken, rabarber, rode kool, tomaten, bleekselderij, bosui en aardbeien. Zo leuk!! Heb nu al plannen voor een grotere moestuin.
  Heerlijk groenten uit eigen tuintje.

  Ook ben ik potten aan het sparen. Om straks eigengemaakte pruimenjam, appel-gemberjam in te doen.

  • Caroline zeggen:

   Wat leuk, Inge! Hoe groot is ‘te klein’? Ik zou zelf wel een moestuintje van één vierkante meter willen, om te kijken of het wat voor me is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Download duurzaam zonder gedoe vol tips over duurzamer leven en werken