Is de CO2-Prestatieladder greenwashing?

Is de CO2-Prestatieladder greenwashing?

Een CO2-bewust-certificaat is gewoon een vorm van greenwashing. Of toch niet? Ik vertel het in de video.

https://youtu.be/7KihiS4fL9U

Een CO2-bewust-certificaat is gewoon een vorm van greenwashing

Ik snap die gedachte wel. Veel labels, keurmerken en certificaten blijken na verder onderzoek vooral een vorm van marketing te zijn. Of misschien kun je het beter bedrog noemen.

Maar dat geldt niet voor het certificaat van de CO2-Prestatieladder. In de video vertel ik je hoe dat certificaat jou helpt om duurzaam te ondernemen.

Ik ben Caroline van der Laan. Ik help bedrijven die hun CO2-uitstoot willen verlagen, zodat ze aan hun klanten kunnen laten zien dat ze actie ondernemen tegen klimaatverandering.

We moeten met zijn allen minder CO2 uitstoten. De CO2-Prestatieladder helpt je daarbij.
Voor het certificaat moet je zeggen wat je gaat doen en een externe auditor controleert of je doet wat je zegt. Een belangrijk aspect is continue verbetering.
Je komt niet weg met eenmalig een paar stappen zetten en vervolgens jarenlang profiteren van je certificaat, maar je moet aantonen dat je het ieder jaar beter doet: minder CO2, meer meten en minder schatten.

Wil je blijven geloven dat een CO2-bewust certificaat alleen maar greenwashing is? Of wil je effectief aan de slag om jouw steentje bij te dragen aan een duurzame wereld?

In dat geval heb ik een handige checklist voor je. Daarin staat welke gegevens je moet verzamelen voor de CO2-Prestatieladder, en waar je ze kunt vinden. Je kunt hem hier downloaden.

Iedere twee weken duurzame tips? Schrijf je in op de nieuwsbrief!