Hoe kies je het ultieme kerstcadeau? (En nog duurzaam ook)

Perfecte kerstcadeautjes waar de ontvanger écht blij mee is

Kerst vorig jaar. De kerstcadeaus zijn niet wat je ervan verwachtte.

Ze geven jou meer plezier dan de ontvangers.

Je tante vindt lavendel een geur voor oude dames, dus niets voor haar. Ze heeft al vier van die pastelkleurige bollen met kanten lapjes en geen flauw idee wat ze er mee moet doen.

Je oom snijdt zijn wijsvinger aan het plastic randje als hij het plakbandje los wil maken. Hij dept het bloed met één van de zakdoeken uit de doos en legt de andere bij zijn sokken en stropdassen.

Je neefjes scheuren het papier van hun cadeautje en moeten op zoek naar een schaar om hun speelgoed uit de blisterverpakking te bevrijden. Eén van de wieken breekt van de helikopter en even later het staartroer. De vuilniswagen verliest een achterwiel. Tegen het einde van de avond ligt de vloer bezaaid met onderdeeltjes.

Je hebt twee zakken nodig voor alle plastic verpakkingen.

Dat kan beter

Geef niet zomaar wat omdat je iedereen wat moet geven. Ga voor goed in plaats van veel. En vráág wat de ander wil hebben. Mensen zijn gelukkiger met cadeautjes waar ze om gevraagd hebben dan met originele cadeautjes waarvan jij denkt dat ze zo goed bij hen passen.

Maak zelf ook een verlanglijst en deel die met de wereld. Dan weten de gevers waar ze je blij mee kunnen maken. En als je dan toch nét het verkeerde krijgt, kun je het beter doorgeven dan weggooien of op zolder bewaren. De gever vindt het fijner als zijn cadeau terecht komt bij iemand die het wél kan waarderen dan wanneer het in de prullenbak verdwijnt.

Geef geen ding maar een ervaring. Ervaringen maken gelukkiger dan bezit, want herinneringen gaan veel langer mee. Helemaal als je erover praat: je deelt wat je beleefd hebt, je beleeft het opnieuw en je maakt het steeds mooier.

Wil je 2015 duurzaam beginnen? Doe mee met mijn online cursus 21x gemakkelijk duurzaam. Dan leer je vanaf 12 januari in 21 lessen hoe je zonder al te veel gedoe duurzamer kunt leven.

Als je inschrijft vóór 1 januari 2015, dan mag je voor hetzelfde geld iemand anders meenemen. Heb je meteen een cadeautje voor degene die alles al heeft. En samen maakt óók heel gelukkig.

Ik wens je heel fijne feestdagen en een geweldig goed begin van het nieuwe jaar.

Caroline van der Laan

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *