Carolaan

21xduurzaam voor bedrijven

21xduurzaam. Verduurzaam je leven in 21 duurzame opdrachten

Online cursus voor je medewerkers waarin ze hun leven stapje voor stapje duurzaam maken. Met opdrachten via de mail, aangevuld met extra tips en informatie.

MVO en duurzaamheid zijn belangrijk tegenwoordig. Als bedrijf laat je graag zien dat je rekening houdt met de omgeving: goed voor je imago, je klandizie en vooral het milieu. Dan is het wel zo fijn als je medewerkers óók meedoen. Want een duurzaamheidsvisie in je jaarverslag en op je website is niet genoeg: je moet als bedrijf laten zien hoe je duurzaamheid in de praktijk brengt.

Maar hoe doe je dat? Hoe maak je je personeel bewust van het milieu? Hoe laat je ze zien dat ‘duurzaamheid’ helemaal geen saai onderwerp is en dat ‘goed voor het milieu’ niet betekent dat je niets meer mag en van alles moet? Dat milieu ook makkelijk kan?

Heel simpel: door ze te leren hoe leuk en makkelijk duurzaam leven kan zijn. Dat nemen ze ook weer mee naar hun werk, zodat je hele bedrijf uitstraalt dat je zorgvuldig omgaat met de omgeving.

Je brengt serieuze zaken met humor. Jij kunt met een zekere lichtheid duurzame zaken onder de aandacht brengen zonder (te erg) opgeheven vingertje!

Gertrude Steenbeek

In de online cursus

21x gemakkelijk duurzaam

leer ik je medewerkers hoe ze hun leven stapje voor stapje duurzamer kunnen maken. Vier weken lang krijgen ze iedere werkdag een opdracht die ze op weg helpt naar duurzamer leven en werken. Met extra tips en achtergronden om het nóg makkelijker te maken.

Ze leren anders te kijken naar wat ze doen. Waar ze op moeten letten als ze wat willen veranderen. Wat ze beter níet, en wat ze vooral wél moeten doen. En ze zien wat ze nu al goed doen.

Superleuk! Vooral het meten heeft me aan het denken gezet.

Elske van der Laan

Plezier staat voorop bij de opdrachten. Zodat duurzaam leven en werken straks vanzelf gaan, zonder veel gedoe. En gemak, want ze hoeven voor de instructies de deur niet uit. Wel voor sommige opdrachten ;-). 

Wat levert het op?

Door met huis-, tuin- en keukenduurzaamheid bezig te zijn leren de deelnemers hoe ze duurzaamheid kunnen integreren in het dagelijks leven. Je krijgt medewerkers die met plezier een steentje bijdragen aan het milieu. Die snappen wat je bedoelt met duurzaamheid en die actief de duurzaamheidsvisie van je bedrijf uitdragen.

Wat kost het?

21xduurzaam voor bedrijven kost € 39,- (excl. btw) per deelnemer, plus een starttarief van € 595,- (excl. btw).

Hiervoor krijgen je medewerkers:

  • leuke opdrachten over duurzaamheid
  • extra tips en achtergrondinformatie
  • toegang tot een besloten cursusomgeving, waar ze vragen kunnen stellen, tips kunnen delen en elkaar een steuntje in de rug kunnen geven
  • een cursuswerkboek om alles nog eens rustig na te lezen.

Hoe meld ik ons aan?

Stuur me een e-mail. Na ontvangst van je e-mail neem ik contact met je op om de details te bespreken, zoals startdatum, inhoud van de opdrachten en de toegang tot de cursusomgeving.

Heb je nog vragen?

Stuur me een e-mail met je vraag. Ik probeer binnen een werkdag te reageren, maar in het ergste geval wordt het een werkdag later.

Iedere twee weken duurzame tips? Schrijf je in op de nieuwsbrief!